Posted on

boodschappen: 4 pers.: 12 sardienfilets ( dus 24 halve), 2 wortels, 2 knoflookjes, 1 grote ui,verse  thijmen basilicum  en laurierblaadje. 50 cl witte wijn, 10 cl witte wijnazijn, 3 eetlepels olijfolie, bouillonblokje, flinke dessertlepel suiker, bloem, koriander peper en zout.

bereiding: verwarm de olie in een pan en bak daarin 5 minuten de ui, wortel en knoflook. Strooi er wat bloem over en daarna de wijnazijn en de wijn. voeg blokje bouilon toe , suiker,  peper, zout en de koriander. Laat alles ongeveer 30 minuten zacht koken. De laatste minuut voeg je de sardines toe. Haal van het vuur en doe alles in een ovale , hoge ovenschaal. Af laten koelen en 12 uur in de koelkast laten marineren.  Serveer met in olie en knoflook gegrilde schijfjes stokbrood. En natuurlijk een koude, droge witte pays d’oc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.