Posted on

Boodschappen/4 personen:

  • 200 gram gerookte zalm ( of iets meer ) 2 eetlepels kappertjesĀ , 1 rode ui erg fijn gesnipperd, Beetje zout en peper en citroensap. Fijn gehakte peterselie. Voor de saus: sinaasappel en roomboter. Stokbrood, olijfolie en knoflook.

Bereiding: Snij en hak de zalm met een groot mes fijn tot het bijna gemalen lijkt. Snij ook de rode ui in hele kleine stukjes, meng deze met de zalm, kappertjes, citroensap en peper en zout. verdeel de tartaar met een dresseerring over de vier borden, strooi er wat gekakte peterselie over. Pers de sinaasappel en laat hem een beetje inkoken. Smelt daarin de boter met wat zout. Garneren over het bord. Bak wat schijfjes stokbrood met knoflook lichtbruin in de olijfolie. Strooi er een beetje zeezout over en serveer dit bij de tartaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.