Posted on

Kook per persoon twee canneloni’s ( buisvormig gedroogd deeg) drie minuten in water met zout en een scheutje olie ( om plakken te voorkomen) en spoel ze meteen met koud water. Bak ondertussen de spekjes en klein gesneden champignons in olie en wat knoflook. Vul de canneloni’s met het mengsel en leg ze in een ingeoliede ovenschaal. Maak een bechamelsaus met kaas: boter smelten en een eetlepel bloem toevoegen. Daarna onder voortdurend roeren de melk toevoegen en steeds even laten koken ( ongeveer een 300 ml) afmaken met wat geraspte kaas en nootmuskaat, zout en peper. De canneloni’s ongeveer 20 minuten in een oven plaatsen van 200 graden. ( tien minuten bedekt en 10 minuten niet)

2 Replies to “Canneloni met spekjes en champignons”

  1. Hee wout, ik maak ook wel eens canneloni’s, maar ik vul die dan nog ongekookt. Met een soort van spuitzak. En vervolgens leg ik ze (nog ongekookt) in een bedje met saus in de oven en gaar ze zo. Maar jij doet dat dus al eerst. Vallen ze dan niet een beetje uit elkaar ? Met het vullen zegmaar

  2. Ze kunnen wel eerder open vallen, maar daarom moet je ze ook maar heel kort koken.Water aan de kook en dan drie minuutjes krap en.. meteen afspoelen. Als je ze niet kookt kunnen ze breken, dus het heeft alletwee wat. En ik heb geen spuitzak, haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.