Posted on

Boodschappen: 4 personen, 3 uien, olijfolie,2 tenen knoflook, grote groene paprika, 400 gram rundergehakt, pak tomatenpuree, chilipoeder (1,5 theelepel), bloem, 1,5 eetlepel (bruine) suiker, blik tomaten blokje of nog beter 4 verse tomaten, pot bruine bonen, 2 lente uitjes, kippenbouillonblokje.

Bereiding: Rul het gehakt in de olie tot hij bruin is, voeg de gesneden ui, knoflook en paprika toe. Laat even garen en maak ondertussen de saus van: bruine suiker, tomatenpuree en chilipoeder of sambal( pepertje?). Strooi bloem over het vleesmengsel en voeg de saus en de gesneden tomaten toe. Voor de smaak een blokje kippenbouillon. Verdun de saus met een glas rode wijn en voeg de bruine bonen toe. 10 tot 15 minuten zachtjes laten pruttelen en af en toe roeren, eventueel verdunnen met nog wat wijn. Als het goed is ben je ook begonnen met de wijn te proeven? De laatste 5 minuten voeg je de gesneden lente uitjes toe.

Lekker met komkommersalade, zie bijgerechten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.