Posted on

boodschappen: 4 stukjes zalm, 1 grote venkel, 1/2 komkommer, 275 gram kleine aardappeltjes, 125 gram yoghurt, 125 gram crème, bouquette basilicum, 1/2 citroen, lepel sterke mosterd, 1 knoflook, zak rucolasalade, lepel honing, 2 eetlepels amandelsnippers, olijfolie, zout en peper.

Bereiding:

Kook de in geschilde en in schijfjes gesneden aardappelen 10 minuten.Laat ze afkoelen in koud water. Verhit de olijfolie in een pan en bak de  gezouten en gepeperde zalm enkele minuten aan alle twee de kanten ( moet nog rosé zijn van binnen). Laat ze afkoelen. Snij de venkel in heel dunne reepjes meng ze met zout en peper en de halve uitgeperste citroen, plus twee eetlepels olijfolie. Zet in de koelkast. Schil de komkommer en snij hem in de lengte doormidden. Haal er de pitjes uit en snij hem dan inb dunne schijfjes. Doe de aardappelen en de komkommer bij de venkel en meng voorzichtig. Voeg de knoflook toe en nog wat olijfolie als het te droog mocht zijn. Maak nu de saus met de yoghurt, de basilicum, mosterd en crème, honing en wat olijfolie.

Presentatie:

leg op een groot bord een laagje goed gewassen sla. Leg daar bovenop het mengsel van de groenten. Giet de saus hierover en leg de zalm er boven op. Beetje saus over de zalm en het bord. Gril de amandelschijfjes en leg deze er bovenop. We kunnen dit eten als voorgerecht ( voor 8 personen) of als hoofdgerecht ( voor 4 personen) serveer er een koude droge witte wijn bij ( EERST proeven)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.