Posted on

Boodschappen 4 personen:  2 x prei, 1 kleine rode paprika, blik perziken, 2 flinke kipfilets, boter, klein pakje slagroom, bloem, 1 kippebouillonblokje, zwarte olijven zonder pit, kerrie, sambal, melk, amandelschaafsel of zelf pletten, mie of rijst.

Bereiding: snij de kipfilet in kleine platte stukjes en bak ze met wat peper en zout/kruiden even bruin aan, ongeveer 8 minuten. Was de prei , olijven en paprika en snij hem in ringen en stukken. De prei even overkoken. Haal de perziken uit het blik en snij ze door, vocht bewaren!. Maak met boter , bloem en melk een roux en voeg hier de kerrie en het bouilonblokje aan toe, vervolgens ook het perzikevocht naar behoefte. Maak het wat pittiger indien nodig met sambal.

verdeel de groenten en het vlees over een ingeboterde schaal.. Giet de kerriesaus er over en bestrooi het geheel met amandelschaafsel. 35-40 minuten in een oven van 180 graden. serveren met rijst of mie naar keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.