Posted on

Boodschappen: 4 personen 700 gram Merlu, (Mag ook bv pangafilet zijn) een flinke venkel, kappertjes, creme fraiche, knoflook, tomaten, anjovis,tomatenpuree, witte wijn, risotto en bouillon.

Bereiding: kook de gesneden venkel 10 minuten en laat deze uitlekken. Olie in een grote ovenschaal. Peper en zout over de Merlu en leg deze in de schaal. leg de venkel en de tomaten met wat kappertjes en een stuk of vijf anjovisjes op de vis. Maak een mengsel van vier eetlepels creme freche, twee eetlepels tomatenpuree en een ruim half glas witte wijn ( droog en natuurlijk eerder openmaken om te proeven) verdeel dit over de vis. Deze gaat 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Maak ondertussen de risotto in de pan met knoflook, water en beetje bij beetje de bouillon ( van een blokje) toe te voegen. Blijven roeren. De rijst moet net als paella vochtig blijven, maar wel gaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.