Posted on

Boodschappen: 4 halve kipfilets, 4 sschijven gekookte ham, blikje halve perzikken, allesbinder, fond de poulet, peper en zout.

per persoon een halve kipfilet plat slaan. Goed van binnen en buiten kruiden met kipkruiden. Rol een schijfje gekookte ham in de filet en prik hem vast met twee coctailprikkers. Verwarm de boter of olie en bak ze rondom snel goed bruin. Wat extra water en fond de poulet ( een theelepeltje) toevoegen. Bak de filets niet te lang, anders worden ze droog. Vijf minuten voor het opdienen doe je per persoon een halve perzik in de pan en meng je de jus met een aantal eetlepels perziknat. Zorg dat de jus gebonden blijft anders even opnieuw binden met b.v. allesbinder. Lekker met aardappeltjes uit de oven ( zie pommes dauphine) en gestoomde groente.

One Reply to “Paupiette met kip en ham ( 4pers)”

  1. Voor kip kruiden:
    1 theelepel zout
    2 theelepels paprikapoeder
    1 theelepel uienpoeder
    1/4 theelepel koriander
    3/4 theelepel knoflookpoeder
    halve theelepel zwarte peper
    3/4 theelepel tijm
    1/4 theelepel chilipoeder
    halve theelepel basilicum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.