Posted on

Boodschappen:

40 gr boter,  500 gr uien, Ui in dunne ringen gesneden,2 tenen knoflook
35 gr bloem, 1 liter runder-of kippenbouillon, 150 ml droge witte of rode wijn, 1 laurierblad
1 takjes tijm, zout en peper, 8 sneetjes stokbrood en  75 gr Gruyerekaas, geraspt

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is. Verwarm de grill voor.
Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over de 6 soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi met geraspte Gruyere  en schenk en n wit wijtje bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.