Posted on

Een echte slowfood aanrader.: 500 gram runderriblappen die je in grote blokken moet snijden. Bak eerst wat spekblokken met knoflook in een grote braadpan en voeg daarna de blokken vlees toe. Rondom bruin bakken op hoor vuur. Zet het vuur laag en voeg toe: Klein gesneden koolraap ( navet) twee grote uien en grote stukken wortels. Twee etlepels bloem en even goed roeren, dan ruim een halve liter goede rode wijn ( eerst zelf proeven!!) twee bouillonblokjes en een boeket garni ( thijm, laurierblad, rozemarijn ). Even aan de kook laten komen en daarna minimaal twee uur zachtjes laten koken. 15 minuten voor tijd kook je de aardappelen ( voor de binding kun je ipv bloem ook eerder 2 aardappelen toevoegen.) en stop je grote stukken prei bij het vlees . Zorg dat de saus goed gebonden is, anders even extra binden met allesbinder. Op een bord aardappelen met vlees en flink wat groente, vergeet het stokbrood om te soppen niet!

One Reply to “Boeuf Bourguignon”

  1. klinkt goed wout ! Vooral dat proeven van die wijn he :-p
    As weekend kan ik weer niet, maar weekend derop weer wel. anders loop ik je helemaal mis !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.